Család

A nő célja és élete értelme, hogy pasija legyen? Akkor inkább maradok szingli

Megtudtam, hogy az az igazi teljesítmény kérem, ha valakinek van pasija, anélkül aztán csak úgy teng-leng a nő, lóg bele a levegőbe, addig nincs is élete, míg meg nem jelenik nála a szőke herceg fehér lovon.

Azt mondta a Mari a játszótéren a másik Marinak, hogy nem is érti a szingli jelenséget, hát hogy lehet, hogy egy nőnek nem az élete célja és értelme, hogy pasija legyen. Mert ők, a két Mari annyira unatkoznának férfi nélkül, azt sem tudnák, hova legyenek, nem lenne értelme felkelni sem reggelente. Nagyon büszkék is magukra, hogy van nekik férjük, aki minden este hazatér hozzájuk és lehet elérakni a vacsorát.

Ez már teljesítmény, ez már valami, amit ők tudnak, azt nem tudja a szinglihorda elérni, mert nem tudják megtartani a pasit.

Ugyanis – ha nem tudnád -, az csak és kizárólag a szingli hibája, hogy nincs mellette társ, mert annyira béna, hogy nem képes megfogni egy igazi férfit magának annyira, hogy az kitartson mellette. Más forgatókönyv a Marik fejében nem is létezik, csak az, hogy ha egy nő egyedül van, azt tuti elhagyták a pasik, olyan nincs, hogy esetleg ezt az életformát választja magának valaki, mert épp él a szabad döntési jogával.

Nem irigylem a Marikat, biztos nagyon boldogok a saját párkapcsolatos életükben – bár gyakran épp az ellenkezője derül ki, ha szóba elegyedünk velük -, de nehogy már lenézzék azokat, akik egyedül állnak helyt és nem fúrja fel helyettük senki azt a nyüves polcot a falra. Ha már mindenképp véleményt akarnak formálni, akkor a Marik jobban tennék, ha inkább azon gondolkodnának el, hogy nem mindenki egyforma és nem mindenki akarja pont ugyanazt az életet élni, mint ők.

szingli párkapcsolat vélemény

Képünk illusztráció – Forrás: Pexles

Van olyan elvetemült szingli például, akinek már megvolt az egész csomag.

Már volt férjnél, de aztán történt egy olyan trauma a házasságában, ami miatt kirakta a pasi szűrét és megfogadta, hogy a büdös életben többet nem hagyja magát kihasználni, megcsalni, bántani. Hívhatjuk önvédelmi szinglinek is, aki sokkal boldogabb egyedül, mintha benne lenne egy olyan kapcsolatban, amiben megalázzák, bántják és elárulják minden nap. A rossz tapasztalatai miatt úgy döntött, ad időt magának, nem szédeleg egyik kapcsolatból a másikba, hanem előbb meggyógyítja a sebeit, utána esetleg nyit majd egy új férfi felé. De addig hagyja őt mindenki békén. Ezért pedig igenis tiszteletet érdemel.

Van olyan szingli is, aki úgy érzi, nem elég érett egy komoly kapcsolatra.

Neki elég, ha időnként van szexpartnere vagy utazós társa, akivel jól érzi magát pár napig, aztán elválnak útjaik. Nem akarja elkötelezni magát csak azért, mert ez az elvárás a nőktől. Szeretné kiélvezni a szabadságát és esze ágában sincs kompromisszumokat kötni feleslegesen. Nem azért, mert önző, hanem mert hallgat a belső hangjára és nem nyomorítja meg magát külső elvárások miatt. Ezért pedig igenis tiszteletet érdemel.

Aztán olyan szingli is van, aki keresgél, de nem talál.

Sokan vannak, mesélnek a béna randikról, elfuserált alakokról, és fellángolásokról, amik elhalnak pár találkozás után. Nincsenek kétségbeesve attól, hogy egyedül vannak, hanem minden nap újra meg újra megpróbálnak ráakadni arra az egyre, akit nekik teremtett az ég. Kitartóak, türelmesek, élik az életüket, karriert csinálnak közben, karban tartják a testüket és lelküket, nem siránkoznak, csak keresgélnek. Közben pedig nem feledkeznek meg a saját értékeikről és nem adják fel az álmaikat. Ezért pedig igenis tiszteletet érdemelnek.

Úgyhogy világ Marijai, hátrább az agarakkal, attól még, hogy nektek ott horkol már az ágyatokban minden éjjel egy pasi, nem vagytok sem többek, sem pedig kevesebbek azoknál, akik egyedül vannak. Lehet, hogy épp máshol tartotok az életben, de ez nem jelenti azt, hogy lenézhettek bárkit, aki nem olyan életet él, mint ti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top