Család

Sólyi gyerekgyilkosság: reagált a BVOP a gyilkosnak írt üzenetre

A büntetés-végrehajtás válaszolt arra a neten terjedő levélre, amelyet állítólag egy börtönőr írt a kislány gyilkosának. A szöveg szerint szörnyűségek várják a gyerekgyilkost a rács mögött.

Három napja találták meg a 8 éves Adrienn holttestét a Veszprém megyei Sólyon. Az előző nap eltűnt kislány gyilkosság áldozata lett, a gyanú szerint egy 16 éves fiú ölhette meg. F. Ferenc tegnap beismerő vallomást tett, és elrendelték előzetes letartóztatását.

A rémtett óta terjed egy üzenet a Facebookon, amelyet állítólag egy börtönőr írt a feltételezett gyilkosnak. Az üzenet szövege szerint szörnyű kilátások várják a rács mögött a gyerekgyilkost.

A vélhetően hamis üzenetre most reagált a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) is – írja a Blikk. A BVOP kijelenti, hogy a neten terjedő írás semmiben sem tükrözi a szervezet működését és szakmai tevékenységét, valamint maximálisan együtt éreznek minden bűncselekmény áldozatával, illetve a hozzátartozókkal.

Arról is írnak, hogy a börtönhierarchia létező jelenség, a rabok valóban mélyen elítélik a gyerekeket bántalmazó rabtársaikat. Ám ez nem jelenti azt, hogy megengedett lenne az önbíráskodás bármilyen formája.

Hozzáteszik, hogy a büntetés-végrehajtási intézetek szakemberei minden esetben felkészültek az ilyen fogvatartottak befogadására és a beilleszkedésükkel kapcsolatos nehézségek kezelésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top