Család

A legjobb gyereknapi ajándék: újszülött gímszarvasok!

Három gímszarvasborjú született a Budakeszi Vadasparkban.

A gímszarvasok szeptemberi nászát követően közvetlenül gyereknap előtt három szarvasborjú született a Budakeszi Vadasparkban. A borjak hamar lábra állnak, így a vasárnap érkező látogatók már megfigyelhetik a pöttyös apróságok első, esetlen lépéseit – írja a Vadaspark sajtóközleménye. A Vadaspark szerint érdemes kihasználni ezt az időszakot, mert a szarvasoknál rövid ideig tart a gyerekkor: a borjak 3-4 hét múlva már mindenhová követik az anyjukat, másfél évesen pedig már ivarérettnek számítanak.

szarvasborjú (forrás: Budakeszi Vadaspark)

Szarvasborjú (forrás: Budakeszi Vadaspark)

A szarvasles mellett a gyereknapon kisállattréningeken, Állatijó Bemutatókon és látványetetéseken is részt vehetnek a látogatók, de természetismereti programokban is bővelkedik a nap: többek között lesz Klíma-kaland és a Magyar Mikológiai Társaság szervezésében gombaismereti játék. Nem maradhat el az arcfestés és a szinte kötelező ugrálóvár sem, míg az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány kézműves foglalkoztatóval és a programjaikon részt vevő családok számára kedvezményekkel készül. A belépő 14 év alattiaknak gyereknapon, vasárnap 200 forint lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top