Család

Így spórol vagyonokat a családi utazásaikra egy kétgyermekes anyuka

Két kisgyerekkel sem kell befejezni a világ felfedezését, ahogy azt egy fiatal kreatív anyuka, Olivia White példája is mutatja. Ráadásul néhány trükkel Olivia szerint az is kiküszöbölhető, hogy vagyonokat kelljen költeni az utazásokra.

Egy kétgyermekes fiatal anyuka állítása szerint évi 30 ezer dollárt spórolt a családi nyaralásokra, méghozzá mindössze néhány egyszerű trükk alkalmazásával. Olivia mindig is imádott utazni és erről gyermekei születése után sem akart lemondani. Két kisgyerekkel azonban már szűkösebbé vált a családi kassza, ezért sokkal jobban megnézi, milyen tételeken takaríthat meg pénzt.

Például soha nem utazási irodán vagy online szállásközvetítő oldalakon foglal, hanem ezeket csak tájékozódásra használja, és közvetlenül lép kapcsolatba a szálláshelyekkel. Gyakran köt kompromisszumokat, mert mint mondja, úgysem a szobára, hanem a meglátogatott város nyújtotta élményekre fognak később emlékezni. Az úti cél és az időpont kiválasztásában is igyekszik mindig rugalmas lenni, mert tapasztalatai szerint ezeken lehet a legtöbb pénzt spórolni.

Nem ragaszkodnak egyetlen légitársasághoz sem, az ár alapján váltogatnak. Tavaly például az egyik társaság 1400 dollárért szállította őket Új-Zélandra, míg egy nevesebb céggel ugyanez az út a duplájába került volna a családnak.

Olivia lelkes gyűjtője a szállás- és repülési kuponoknak, ezek is jelentős kedvezményeket biztosítanak nekik. Csakúgy, mint a praktikus pakolás, amelynek hála, egyrészt nem szakadnak meg a cipekedéstől, másrészt nem kell extra díjat fizetniük a poggyászokért. 

(Forrás: Dailymail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top