Család

Tizenöt macskát tartott a panelban egy nyugdíjas nő

Már a saját élelmezésére sem futotta a pénzéből. A szomszédok a szag miatt tettek feljelentést.

Állatvédők beavatkozására volt szükség egy hódmezővásárhelyi panelházban, ahol egy idős asszony nem kevesebb mint 15 macskát tartott a lakásában. A nyugdíjas nőnek lassan már nemhogy az állatok, de saját maga élelmezésére sem futotta. Az ügyben végül a szomszédok tettek feljelentést, miután elviselhetetlen szag kezdett áradni a lakásból – írja a Délmagyar.

Az ügyben szerencsére Borka Attila járási főállatorvos is intézkedett: arra kérte a hódmezővásárhelyi állatvédőket, hogy fogadják be a macskákat, hogy ne kelljen őket elaltatni. A felhívásra végül egyetlen menhely, a Mázlis Kisállatotthon jelentkezett, melyet Zagyi Imre saját pénzéből tart fenn.

A macskák állítólag foggal-körömmel tiltakoztak a befogásuk ellen, pedig új helyükön sokkal jobb dolguk lesz, mint eddig: nemcsak hogy rendszeresen kapnak majd enni, de az egészségükre is vigyáznak, oltásokat is kapnak majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top