Család

Búcsúlevelet írt Facebookon az öngyilkosjelölt, rendőrök mentették meg az életét

Országon átívelő életmentő akciót hajtott végre a rendőrség egy aggódó barát telefonhívása után. A gyógyszereket beszedő öngyilkosjelöltre még épp idejében törték rá az ajtót.

Sikerült megmenteni annak a férfinek az életét, aki interneten jelezte öngyilkossági szándékát egy ismerősének, majd altatókat vett be. A rendőrségi tájékoztató szerint a hatóság segítségét egy szekszárdi lakos kérte 2018. június 14-én 21 óra 30 perc körül, miután egy ismerőse Messengeren öngyilkossági szándékáról tájékoztatta és búcsúüzenetet is küldött. A szekszárdi lakos nem ismerte pontosan barátja címét, csak azt tudta, hogy most épp Szolnokon van.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységi-irányítási Központ főügyeletese, Erdei Éva rendőr őrnagy azonnal átfogó adatgyűjtésbe kezdett. Információkat kért a területen dolgozó járőröktől és a különböző rendőrségi nyilvántartások segítségével sikerült rövid időn belül azonosítania a keresett férfit.

Az őrnagy azt is kiderítette, hogy a látássérült férfi testvére Szolnokon él, így kollégáit azonnal a meghatározott címre küldte. Soltész Gábor rendőr törzszászlós és Burik Dorián rendőr őrmester percek alatt a helyszínre értek, ahol már eszméletlen állapotban találták meg a bajbajutottat.

A nő nem észlelte, hogy bátyja nagyobb mennyiségű altatót vett be, hiszen ő maga is látássérült. A járőrök azonnal hívták a mentőket, akik kórházba szállították a 46 éves szekszárdi lakost – írja a police.hu.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top