Család

10 lépéses útmutató a zuhany helyes használatához a gyerekemnek

Tudom, mennyire fárasztó a fürdés, és milyen nehéz a zuhanyzás, de most már elég idős vagy hozzá így 11 évesen, hogy egyedül menj fürödni esténként. Segítek egy 10 lépéses útmutatóval a művelet elvégzésében.

1. lépés: Végy egy törölközőt. Nem, nem kéztörlőt. Tudod, azt a nagyot, amivel a testedet tudod szárítani.

2. lépés: Terítsd le a fürdőszobaszőnyeget. Nem, nem a törölközőt dobjuk le a földre, hogy arra lépjünk ki a kádból. Inkább előre gondolkodunk, és szépen odatesszük a szőnyeget, amit direkt erre teremtettek.

3. lépés: Tedd a zuhanyfüggönyt a kádon kívülre. Az egész kint van? Biztos vagy benne?

4. lépés: Most engedd meg a vizet. Először hideg, úgyhogy engedj hozzá meleget is. Ne felejtsd el, mielőtt a meztelen testedre engednéd a vizet, győződj meg a hőfokáról.

5. lépés: Ha már pont jó meleg, beléphetsz a zuhany alá (előtte vedd le a ruháidat), majd húzd be a zuhanyfüggönyt magad után.

6. lépés: Vizezd be magad tetőtől-talpig. Igen, az arcodat is érje a víz. Tudom, hogy nem bírod, ha az arcodhoz ér a tökéletesen tiszta víz, de nagyjából hatezer órát töltöttél a szabadban ma, leizzadtál húszezerszer, beleütköztél nyolcezer bogárhullába, úgyhogy ne hisztizz, csak vizezd be az arcodat.

gyerek zuhanyzás útmutató

7. lépés: Most mosd meg a hajadat. Samponnal. Nem kell az egészet kinyomni a flakonból, elég egy pici sampon, hogy habozzon a fejed. És ne az enyémet használd, van neked saját samponod.

8. lépés: Mosd meg a tested. Használd a szappant! Addig használd a szappant, amíg tiszta nem lesz a tested. Mondom, SZAPPAN! Tegyél igazi szappant a kezedbe és tényleg dörgöld át magad. Koncentrálj erősen, hogy ne maradjon ki egy porcikád sem. A nyakad sem!

9. lépés: Zuhanyozd le a tested. Úgy mindenhol. És utána zárd el rendesen a vizet.

10. lépés: Törölközz meg a törölközővel. És könyörgöm, azért van rajta akasztó, hogy visszaakaszd a helyére. Esküszöm, elszáll az agyam, ha még egyszer a fürdő padlóján találom a vizes törölközőt. Kérlek, ne tedd ezt velem.

Kész vagyunk, most már csak fel kell öltözni. Ugye nem felejtetted el, hogy alsónadrág is kell a nadrág alá?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top