Család

Zavarta a szomszédot a gyerekek játszóvára, feljelentést tett

Egy hónapja van az apának, hogy tervezési kérelmet nyújtson be a városi tanácsnak. Ha ezt elutasítják, le kell bontania a gyerekeinek felállított játszóvárat a kertben.

Brendan Burke szánalmas húzásnak tartja, hogy szomszédja feljelentette amiatt, mert kertjükben apró játszóvárat állított fel gyermekeinek. Az apa kifejezetten örült annak, hogy lányai biztonságos helyen játszanak, nem a parkban, amelyet Burke szerint mindig beborítanak az üvegek és a kutyapiszok. 

Azonban a család öröme nem sokáig tarthatott, miután a névtelen panaszkodó feljelentése után a városi tanács 28 napot adott az apának, hogy kérelmet nyújtson be a játszóvár megőrzése érdekében. Ha ezt elutasítják, a szerkezetet le kell bontani.

Forrás: Brendan Burke / SWNS

A feldühödött apa petíciót írt az építmény érdekében, majd 1000 aláírást gyűjtött össze, melyet az Észak-Lanarkshire-i Tanács elé terjesztett.

Burke az Airdrie Advertisernek elmondta:

„Nem értem, miért kell megakadályozni a gyerekeket abban, hogy a saját kertjükben játszhassanak. Nem valami szemet bántó építményről van szó, nem rontja el a kilátást, és a gyerekek nem játszanak rajta késő este, akkor mi a probléma? Fogalmam sincs, ki panaszkodott, és mindenki, aki aláírta a petíciót, ugyanolyan értetlenül áll az eset előtt, mint én.”

A férfi a Facebookon is megosztotta felháborodását:

„A legközelebbi játszótér tele van törött üveggel és kutyapiszokkal, még injekciós tűket is találni ott. Itt legalább biztonságos környezetet biztosítunk számukra, ahol a szülők láthatják őket. A tanácsnak inkább a játszótér takarításáról kellene gondoskodnia, hogy megfelelő körülmények legyenek a gyerekeknek a játékhoz.”

Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top