Család

Fakanalat tolt le unokája torkán, hogy segítsen – meghalt a kislány

Gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádol egy idős kínai nőt a Fővárosi Főügyészség. Az eljárást valószínűleg a 65 éves asszony távollétében tartják meg, aki a tragédia után hazaszökött Kínába.

Egy fakanállal próbált unokája légzési nehézségén segíteni egy kínai nő, aki letuszkolta az eszközt a kétéves kislány torkán, de a gyerek belehalt a „segítségnyújtásba”. Az eset még 2012-ben történt, a hatóságok azóta próbálnak a nagymama nyomára bukkanni, aki valószínűleg hazaszökött Kínába.

Az ügyészégi tájékoztató szerint a 65 éves kínai nő 2012-ben érkezett Magyarországra, hogy segítsen a kislány nevelésében. Ő vigyázott rá, amíg szülei külföldön voltak. A nagymama 2012. október 10-én reggel a család XVI. kerületi lakásában a kislánynál lázat tapasztalt, ezért átment a házban lakó rokonához, aki lázcsillapítót adott neki. A kislány láza csökkent, ezért a rokon elment otthonról azzal, hogy a nagymama bármikor, azonnal hívja őt, ha baj van.

Az unoka állapota később rosszabb lett, ezért a nagymama a megbeszéltek szerint felhívta a rokonát azzal, hogy a gyermeknek orvosra van szüksége. A kínai nő azonnal szólt a férjének, hogy menjen haza, és vigye orvoshoz a kislányt, valamint felhívott egy gyermekorvost is, aki közölte, hogy várják a gyermeket a rendelőintézetben.

Nem sokkal később, amikor a nagymama azt tapasztalta, hogy a kislány nem nyitja ki a száját – a mentők hívása, illetve orvos bevárása nélkül – felvett egy vastag nyelű konyhai fakanalat, azt mélyen a gyermek szájüregébe tolta azért, hogy azzal próbáljon meg a kislány légzési nehézségein segíteni. Mikor látta, hogy a gyermek állapota rosszabb lett, kiabálni kezdett, amit meghallott a házban lakó egyik szomszéd, aki az időközben hazaérkező rokonnal együtt, még azelőtt, hogy bejutottak volna a lakásba, mentőt hívtak.

A nő a falapát nyelével a kislány szájüregében és garatában olyan súlyos sérüléseket okozott, hogy a helyszínre érkezett mentők már nem tudták megmenteni az életét.

A Fővárosi Főügyészség a nagymamát gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja, és vele szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

A kínai nagymama viszont még a nyomozás alatt ismeretlen helyre, nagy valószínűséggel hazájába, Kínába távozott, ezért egy időre a nyomozó hatóság az eljárást felfüggesztette. A nemzetközi és európai elfogatóparancs ellenére a mai napig nem találják az idős nőt, ezért a Fővárosi Főügyészség vádat emelt, és a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság az eljárást a vádlott távollétében folytassa le.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top