Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Család

Bécsben közös temető nyílt a házi kedvenceknek és gazdáiknak

Mostantól halálunkban sem kell megválnunk Morzsi vagy Cirmi társaságától. Gazdiknak és kedvenceknek nyílik közös temető Bécsben.

Bécsben minden második háztartásban él bejelentett állat, az osztrák temetkezési piac pedig felismerte a rést: közös temetőt alakítanak ki a kedvenceknek és gazdáiknak. Az új urnahelyek a Bécsi Központi Temető egy elkülönített részén, a krematórium mellett találhatók.

Az összesen öt négyzetkilométeres területen 46 különböző temetőt üzemeltető Friedhöfe Wien GmbH most új típusú sírhelyekkel bővítette kínálatát: ezentúl közös síron osztozhatnak a városi állattartók és kedvenceik.

A Bécsi Állattemető megnyitását követően több olyan kérés érkezett a városlakóktól, hogy alakítsunk ki olyan temetőket, ahol a gazdik és kedvenceik közös sírhelyet kaphatnak. Az innovatív Bécs követni kívánja az új trendeket, és örülök, hogy az állattartók kívánságait a Friedhöfe Wien megvalósította” – nyilatkozta Bécs városának tanácsosa, Ulli Sima a temető átadóján.

A sírkert kialakítása során külön figyelmet fordítottak a hagyományos sírhelyek, valamint a gazdik és hűséges társaik számára fenntartott urnahelyek szétválasztására. Az egy négyzetméteres, egyedi urnahelyekben összesen nyolc állati vagy emberi urna helyezhető el. A házi kedvencek hamvasztása a Bécsi Állatkrematóriumon keresztül igényelhető, a közös sírhelyek pedig 490 euróért tíz évre bérelhetőek, ami ezt követően meghosszabbítható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top