Család

Ezekben az országokban a legveszélyesebb nőnek lenni

Nők ügyeivel foglalkozó szakemberek értékelték a nők helyzetét világszerte.

A brit Thomson Reuters Alapítvány idén március és május között 458, nők ügyeivel foglalkozó szakember, többek között  akadémikusok, egészségügyi dolgozók, politikai döntéshozók és civil szervezetek képviselői bevonásával végzett kutatást. A arra kérték őket, hogy értékeljék a nők helyzetét a világ különböző országaiban a következő paraméterek alapján: egészségügy, kulturális hagyományok, diszkrimináció, szexuális erőszak, nem-szexuális erőszak és emberkereskedelem. Az eredmények alapján állítottak össze egy listát arról, hogy mely országokban a legveszélyesebb nőnek lenni.

Mindennapi utcakép az indiai Kolkatában (Getty Images)

A lista élén India végzett, mivel ebben az országban vannak a nők leginkább kitéve a szexuális erőszak és zaklatás veszélyének, a kulturális és törzsi hagyományokból fakadó veszélyeknek, valamint az emberkereskedelem, ezen belül a kényszermunka, a házi szolgaság és a szexuális rabszolgaság veszélyének.

A második helyen Afganisztánt találjuk, majd Szíria, Szomália és Szaúd-Arábia következik.

QZ

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top