Család

Hazahozhatják a szüleitől elszakított 2 éves magyar kisfiút Amerikából

Levente szüleit illegális bevándorlóként tartóztatták le egy hónapja, őt pedig elszakították a családjától. Most azon dolgoznak, hogy minél hamarabb hazakerüljön.

A nővére hozhatja haza az Egyesült Államokból azt a magyar kisfiút, akit Donald Trump zéró tolerancia bevándorláspolitikája miatt elszakítottak a szüleitől egy hónapja.

A családot a kanadai–amerikai határon tartóztatták le illegális bevándorlóként. A negyvenes éveikben járó szülőket egy állami zárkába vitték, a kétéves Levente pedig egy bronxi menekültközpontba került, ahol nevelőszülők vigyáznak rá – írja a Blikk.

A kisfiút 23 éves nővére, Laura hozná haza, de küzdenek az amerikai bürokráciával, szüleivel pedig csak közvetetten tud kommunikálni. A család ügyét ingyen vállalta a Ronai & Ronai ügyvédi iroda, és a magyar külügyminisztérium is felvette a kapcsolatot az intézettel, ahol Levente van.

Nővérének kiadhatják a kisfiút, mivel családtag, ehhez viszont fizetési igazolások és hivatalos iratok kellenek. Ha úgy ítélik meg, hogy nem elég a keresete, akkor szponzorként tud segíteni Levente kiszabadításában az ügyvédi iroda, amely azt is felajánlotta, hogy kifizeti Laura repülőjegyét.

Levente nagyon rosszul érzi magát a szüleitől elszakítva, nem kommunikál, nem is eszik. Ügyében az is segíthet, hogy nemrégiben úgy döntöttek, az 5 évnél fiatalabb gyerekeket nem lehet 20 napnál tovább elválasztani a szüleiktől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top