Család

Zseniális rajzokban örökíti meg a gyereknevelés káoszát egy anyuka

Brenda kezdetben a házaséletről készített vicces rajzokat, ám 2015-ben megszületett első gyereke, és azóta a gyereknevelésről rajzol. Nem is akárhogy!

„Egy hároméves bajkeverő anyukájaként azt hiszem, sosem fogok kifogyni a megrajzolandó témákból” – nyilatkozta a Huffpostnak Brenda Li. Az amerikai anyuka elmondta, kezdetben még a házasságáról készített vicces rajzokat, de azután, hogy megszületett a kisfia, hamar átnyergelt a gyereknevelésből származó vicces helyzetek megörökítésére.

Terápiás jelleggel kezdtem el rajzolni a terhességem alatt, majd a fiam születése után. Álmomban se gondoltam volna, hogy ilyen sokan követni fognak majd” – vallotta be Li, majd hozzátette, szerencsére kisfia folyamatosan szolgáltat újabb és újabb témákat: „Nagyon határozott gyerek, akinek feltett szándéka, hogy az őrületbe kergessen minket.”

Brenda a közelmúltban válogatott rajzaiból még egy könyvet is kiadott: Szülő vagy, sosem pisilsz többet egyedül címmel. Azt mondja, a könyvvel elsősorban azokat a szülőket célozta meg, akik ebben a felgyorsult, online világban szeretnének valamilyen interneten kívüli szórakozást.

Az anyuka a rajzokkal kapcsolatban annyit mondott még: „A gyereknevelés néha valódi gyötrelem, amin kivétel nélkül minden szülő átesik – még a látszólag tökéletes Insta-mamik is. Csakhogy amíg ők az árnyoldalakról szót sem ejtenek a csillogó képgyűjteményükben, az én rajzaim a valóságról szólnak. Szeretném, ha lenne valami, amin a hozzám hasonló szülők szívből nevethetnek majd egy hosszú nap után. Ha tudnák, hogy nem csak az ő gyerekük képes letolt gatyával visítani a nappali közepén.”

  1. A fiam a közösségi médiában vs. a való életben
közösségi média gyereknevelés rajz

Kép forrása: Brenda Li

2. Apa-fia program

közösségi média gyereknevelés rajz

Kép forrása: Brenda Li

3. Sosem megyek többet vécére egyedül…

közösségi média gyereknevelés rajz

Kép forrása: Brenda Li

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top