Család

Így csinált jövedelmező üzletet egy hatéves

Emmanuel mindennél jobban szeretett volna egy biciklit, ám édesapja azt akarta, hogy ne kapja könnyen, és tanulja meg a pénz értékét. Bicikli végül nem lett, ám Emmanuel jövedelmező üzletet csinált.

A hatéves kisfiú csupán egy biciklit akart, ám édesapja azt mondta neki, hogy meg kell keresnie rá a pénzt. Így aztán Emmanuel összepakolta, és eladta megunt játékait, az árukból pedig elindultak édesapjával a boltba használt biciklit venni. Bicikli helyett azonban végül egy vattacukor-készítő géppel tértek haza, amelyben a kisfiú meglátta a vállalkozás lehetőségét. 

Édesapja azzal a feltétellel engedte neki megvenni, hogy hétvégente legalább egy órát árulnia kell, ha már a gép mellett döntött. Emmanuelnek azonban nem is kell extra noszogatás, magától is rendszeresen kiáll vattacukrot készíteni, sőt saját cégért is készített egy kis táblára a vállalkozásának. Édesapja pedig adó címen elrakja a bevétel egy bizonyos százalékát, ami azonban igazából a kisfiú egyetemi tandíjára gyűlik.

(Forrás: Boredpanda)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top