Család

5 gyerek életét mentette meg szerveivel az elgázolt kisfiú

Biciklizés közben gázolták el a fiát, most másokon segíthet.

Öt válságos állapotban lévő gyermek életét mentette meg az az érkörtvélyesi édesanya, aki beleegyezett, hogy végzetes balesetet szenvedett 14 éves fia szervdonor legyen – írja a Főtér.

A fiatal fiú múlt csütörtökön szenvedett balesetet, amikor biciklizés közben figyelmen kívül hagyta a stoptáblát, egy arra járó autó pedig elgázolta őt. A fiút súlyos állapotban szállították a nagyváradi megyei kórházba, ahol megműtötték, de az agyában vérömleny keletkezett, ami miatt három nap múlva beállt az agyhalál.

A felfoghatatlan tragédiát átélt édesanya úgy döntött, hogy felajánlja a fia szerveit. A fiú szíve Marosvásárhelyre, a szaruhártya Bukarestre, veséi Kolozsvárra kerültek, a tüdőt az eurotranszplantációs program keretében Bécsbe szállították. A máj egy 18 éves, gombamérgezéses lányhoz került, az ő állapota azonban sajnos a több mint 10 órás műtét után is válságos maradt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top