Család

Előre megérezte a kisbaba anyukája rákbetegségét

A fiatal édesanya szerint totyogója már az orvosi diagnózis előtt jelezni akarta neki, hogy beteg.

A 26 éves Megan Bassett egy családi ünnepségről tartott hazafelé, amikor egy csomót tapintott ki a nyakán. Pár héttel később orvoshoz ment, aki négyes fázisú Hodgkin-limfómát (ami a nyirokrendszer rosszindulatú daganatos burjánzása) diagnosztizált nála.

A brit anyuka állítja, kislánya, Marnie már a diagnózis előtt 1 hónappal jelezni próbálta neki, hogy rákos. Amikor ugyanis a kezelések során a legutóbb készült családi fotókat nézegette, észrevette az egyik felvételen, hogy totyogója szorongó arckifejezéssel fogja a nyakát. „Ez a fotó pár órával azelőtt készült, hogy felfedeztem volna a csomót. Nagyon furcsának találom, hogy pontosan ott fogja a nyakamat, ahol éppen a csomó van, sőt közben kissé aggódó arccal néz rám, mint jelezni akarna nekem” – vélekedett.

Forrás: rsvplive.ie

Elmondása szerint, amikor közölték vele a diagnózist, úgy érezte, összeomlik körülötte a világ. „Csak az járt a fejemben, hogy ott van a kislányom, akit fel kell nevelnem, szóval erősnek kell maradnom. A hazaútra a kórházból semmire sem emlékszem, csak a hangokra, minden elmosódott körülöttem, és abban reménykedtem, hogy ez csak egy rossz álom, és hamarosan felébredek” – mesélte.

Azt akarom, hogy a legjobb anyukája lehessek Marnie-nek, de hogyan csináljam ezt, miközben a rákkal harcolok? – aggódtam. A másik nagy aggodalmam pedig az volt, hogy milyen csúnya leszek haj nélkül, mert nagyon szeretem a hosszú hajamat, a kezelésektől azonban ki fog hullani” – vallotta be.

Megant azonban újabb csapás érte: kiderült, hogy a rák nemcsak a nyakára, hanem a mellére és a májára is átterjedt, így 6-8 hónapos kemoterápia várt rá. Barátai azonban nem hagyták cserben a fiatal anyukát: adománygyűjtő és támogatói honlapot indítottak számára, hogy a befolyt összegből parókákat vásárolhasson.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top