Család

Perverz üzeneteket küldött a diákjának, mégis megússza a gyerekszöktető tanár

Az ügyészség szerint a pedagógus azért nem büntethető, mert a gyerek önszántából cselekedett, és nem az oktatás ideje alatt váltották a vulgáris üzeneteket.

Megszüntették az egyik nyomozást a szexuális zaklatással gyanúsított békési tanár ellen. A 33 éves pedagógus Londonba akarta szöktetni a 11 éves tanítványát, ezért 1 év 8 hónap börtönt kapott két évre felfüggesztve.

Sz. Zoltán azonban durva szexuális tartalmú üzeneteket is küldött a gyereknek. Ezért a tettéért azonban nem vonják felelősségre. Az ügyészség határozata szerint „erkölcsileg helytelenítendő”, de nem büntethető a szexuális tartalmú csetelésért a tanár – írja a Blikk.

Mivel a gyerek önszántából cselekedett, és nem az oktatás ideje alatt váltották a vulgáris üzeneteket, sem szexuális zaklatásért, sem kiskorú veszélyeztetéséért nem lehet felelősségre vonni.

A kisfiú édesanyja azt mondta, nem értenek egyet a hatóság döntésével, mégsem fellebbeznek ellene. A fiú ugyanis mostanra kezd megnyugodni, nem akarják feltépni a sebeit.

A számára kedvező döntés ellenére a tanár továbbra is előzetes letartóztatásban van, mert egy másik, 10 éves tanítványa ügyében még tart a nyomozás. Azt egyelőre nem tudni pontosan, azzal a gyerekkel mit tett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top