Család

3 állásban dolgozott az apa, hogy megvehesse kislánya álomruháját

Egy pittsburghi apa 3 munkahelyen dolgozott, hogy valóra válthassa kislánya álmát, és gyereke az álomruhában mehessen el az iskolai bálba.

A 14 éves Nevaeha Smith nemrég fejezte be a 8. osztályt a pennsylvaniai Monongahelában lévő ringgoldi középiskolában. Júniusban megtalálta a tökéletes ruhát az iskolai bálra, de körülbelül 200 dollárba került. Megkérdezte a szüleit, hogy megkaphatja-e a ruhát: „Azt mondtam: anya, apa, ezt a ruhát szeretném. Megengedhetjük magunknak?

A család eddig is szűkösen élt. Apja, a 36 éves Ricky Smith ezért úgy döntött, hogy 3 állásban kezd dolgozni, hogy boldoggá tegye kislányát és a kiválasztott ruhájában mehessen el a számára sokat jelentő iskolai rendezvényre. Ricky egyszerre dolgozott a McDonald’s és a Popeye’s gyorséttermekben, valamint a Circle K üzletlánc egyik kisboltjában. „Megnéztem a ruha árát. Felszisszentem. Nem voltam benne biztos, hogy összejön, de meglátom, mit tehetek” – mondta el. Nem ígérte meg lányának, hogy meglesz a ruha, de elhatározta, hogy mindenáron különlegessé teszi gyereke estéjét.

Forrás: abc News

Hetente 6 napot dolgozott, de volt, hogy hetet is. Elvállalt túlórákat, sőt nehezebb munkákat is egészen addig, amíg nem lett elegendő pénze, hogy megvehesse a lánya által kinézett, két darabból álló, virágos ruhát.

Ricky először a nejével, Kelly Anne-nel osztotta meg az örömhírt, hogy megvan a pénz. Mire ő: „Miért nem leped meg Nevaehat, ahelyett, hogy csak úgy odaadnád? – kérdezte a férjétől. Az apa erre rátett egy lapáttal: úgy döntött, videót készít a nagy pillanatról. Megkérte nejét, vegye fel a mobiljával, amikor meglepi a lányát. „Aznap a Mekiben dolgoztam, a ruha pedig hátul volt, az öltözőben. Megérkezett a lányom, mondtam neki, hogy a nagyanyja vett neki egy ruhát, nem azt, amit kinézett, de reméli, hogy tetszik neki” – mesélte az apa.

Forrás: abc News

Azt gondoltam, valami használtruha-boltban vásárolt, ódivatú ruha lesz” – árulta el Nevaeha, aki nem akarta elhinni, hogy végül az álomruhát kapta meg. Apja odalépett mellé a cipzáras ruhatartóval, lassan kinyitotta és felfedte lánya előtt az álomruhát. Nevaeha nagyon megdöbbent, és egyenesen az apja karjába ugrott, ölelte és örömében zokogott. „Az arckifejezése felbecsülhetetlen volt. Csak mosolygott” – mondta Ricky. A videóban jól látható, hogy kislánya elsírja magát a ruha láttán, majd arcát apja mellkasába fúrja és csak azt mondogatja: „Ez az a ruha!”

Úgy éreztem, most még jobban szeretem az apámat, mint korábban. Nagyon boldog vagyok, hogy ő az apám” – mondta meghatódva a tini, aki nem akarta elhinni, hogy apja pluszállásokat vállalt, és túlórázott, hogy megvehesse neki.

A megható videó felkerült a Facebookra, ahol több tízezren látták.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top