Család

Váratlanul kiengedték a hűvösről Kisbandit, az „alvilág pénztárosát”

Hétfőn elhagyhatta a börtönt Lakatos „Kisbandi” András, aki tavaly nyár óta volt előzetes letartóztatásban. Másodfokú tárgyalásán született az enyhébb döntés, amellyel a férfit elektronikus nyomkövető viselésére kötelezték az őszi tárgyalásig. Az ügyészség szökéstől tart.

Már hétfőn elhagyhatta börtönt az „alvilág pénztárosaként” elhíresült Lakatos András, akit bizonyos körök csak Kisbandiként emlegetnek. Kisbandit Brazíliában fogták el 2015 áprilisában, amikor még a tíz legkeresettebb magyar bűnöző listáján szerepelt. Ellene akkor különösen nagy kárt okozó, bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás.

Kisbandi azóta előzetes letartóztatásban várta a bíróság végső ítéletét, mert az elsőfokú tárgyaláson született 5 év fegyházbüntetést megfellebbezte a vád és a védelem is.

Lakatos „Kisbandi” András a 2017-es tárgyalásán – MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A másodfokú tárgyalás első napján a Debreceni Ítélőtábla úgy látta, lazíthat egy kicsit Kisbandi őrizetén, így megszüntette az előzetes letartóztatást, és a másodfokú eljárás befejezéséig bűnügyi felügyeletet rendelt el. Azaz nyomkövetőt kap a bokájára, és nem hagyhatja el lakását engedély nélkül.

Az ügyészség természetesen fellebbezett a döntés ellen, mert attól tart, hogy a több idegen nyelvet is beszélő férfinél fennáll a bűnismétlés és a szökés veszélye, és egyáltalán nem indokolt Kisbandi személyi szabadságának enyhébb korlátozása, ezért a letartóztatás ismételt elrendelését indítványozta.

Erről a Kúria dönt majd, míg a másodfokú tárgyalás októberben folytatódik – írja a 24.

Kisbandit 2001-ben egyszer már jogerősen két év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság, amely 416 rendbeli csalásban mint felbujtót, továbbá négyrendbeli bűnszövetségben elkövetett csalásban ugyancsak mint felbujtót találta bűnösnek Lakatos Andrást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top