Család

Tiltakoznak a rektorok a genderszakok beszántása ellen

Csütörtökön derült, ki hogy a kormány megszüntetné a magyar egyetemeken a genderszakokat, az erről szóló kormányzati előterjesztés véleményezésére 24 órát kaptak az érintett intézmények. Most rektori konferencia tiltakozik, ők inkább egyeztetnének még.

A szokásos gyorsasággal kellett reagálniuk az érintett egyetemeknek arra, hogy a kormány egy előterjesztésben megtiltaná, hogy a jövőben genderrel kapcsolatos mesterszakokat indítsanak az intézmények, a döntésben a CEU és az ELTE érintett. Eleinte úgy tűnt, az ELTE simán tudomásul veszi a fenntartó döntését, de szombaton már az ELTE Társadalomtudományi kara kiállt a döntés ellen.

Most a Magyar Rektori Konferencia fogalmazta meg nemtetszését a kormány javaslata ellen. Közleményüket a 168 órának juttatták el, amiben így írnak:

A Magyar Rektori Konferencia a rendelkezésre álló rövid határidőn belül elküldte az előterjesztéssel kapcsolatos véleményét az Emmi részére. A elküldött véleményben az MRK nem támogatta a társadalmi nemek tanulmánya szak előzetes szakmai egyeztetések nélküli törlését a mesterképzési szakok jegyzékéből. Az MRK a kormányzati döntésig az üggyel kapcsolatos további nyilatkozatot nem tesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top