Család

Sorsdöntő! Ez vár most az Angliában tanuló magyarokra

A korábbi szabályozás nagyon beszűkítette a lehetőségeket, most a Brexit közelgő réme ellenére is hosszabbítottak.

A 444.hu írja, hogy még Theresa May miniszterelnöksége alatt, 2012-ben vezették be azt a szabályt, hogy a brit felsőoktatásban diplomát szerző fiatalok a papír megszerzése után még négy hónapot maradhattak az országban. 

Most azonban Boris Johnson kormánya két évre bővítette ki ezt az időszakot, ettől azt remélik, a szigetország továbbra is népszerű célpont marad a külföldi továbbtanulást választók körében. 

Hazánkból is egyre többen választják a külföldi továbbtanulási lehetőségeket (Fotó: iStockphoto)

Az új szabályozás 2021-ben lép életbe, az alapképzés mellett pedig a doktori és posztdoktori képzésben résztvevőkre is vonatkozik majd. 

Nagy-Britanniában az egyetemek, főiskolák fontos bevételi forrásává váltak az EU-n kívülről érkező külföldi diákok, rájuk ugyanis nem vonatkozik az az uniós szabályozás, amely limitálja a maximális tandíjat. 

A lépést üdvözölte a brit felsőoktatási intézményeket tömörítő szervezet vezetője, Alistair Jarvis is, aki szerint a végzés után a betölthető munkahelyek hiánya komoly hátrányt jelentett a brit felsőoktatási piac számára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top