Család

Eltemették Szepesi Györgyöt – fotók

Szerdán vettek végső búcsút Szepesi Györgytől a Farkasréti temetőben. A népszerű sportriporter július 25-én, 96 éves korában hunyt el.

Egykori kollégái, barátai, tisztelői, valamint sportolók kísérték utolsó útjára a 96 éves korában elhunyt Szepesi Györgyöt. „Hangja, egyéni stílusa elvarázsolta hallgatóit. Munkabírása, alázata példaként emelte őt a fiatal pályatársak elé” – méltatta őt Berzi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség alelnöke. Szerinte Szepesi György szakmai életútja igen sokrétű volt, intelligenciája és felkészültsége pedig irigylésre méltó.

Szepesi György portréja és koporsója a Farkasréti temetőben 2018. augusztus 15-én – MTI Fotó: Illyés Tibor

Novotny Zoltán, Szepesi rádiós tanítványa és kollégája az elhunyt mottóját idézte: „Ha bármit teszünk, tegyük szenvedéllyel vagy sehogy.” „Saját példamondatának családja mellett a sportot és rádiót illetően is mindig megfelelt” – mondta a Magyar Sportújságírók Szövetségének tiszteletbeli elnöke.

Utolsó útjára kísérik Szepesi Györgyöt a Farkasréti temetőben 2018. augusztus 15-én – MTI Fotó: Illyés Tibor

Szepesi György 1945-ben lett a Magyar Rádió munkatársa, gazdag életpályája során riporterként, tudósítóként, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökeként és sportdiplomataként is a magyar sportélet kiemelkedő egyénisége volt.

Kopeczky Lajos sportújságíró Szepesi György temetésén a Farkasréti temetőben – MTI Fotó: Illyés Tibor

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top