Család

Frizurája miatt dobták ki a katolikus iskolából a kislányt

A kislány már két éve ilyen frizurát visel, ettől a tanévtől kezdve azonban ez tilos az iskolában.

A 11 éves, amerikai Faith Fennidy a hatodik osztályt kezdte volna hétfőn egy katolikus magániskolában, ahová már két éve jár. Nem tudta azonban, hogy az előző tanév óta megváltozott az iskola dress code-ja, a műhajjal készült afrofonatai pedig már nem felelnek meg neki.

A kislányt előbb a tanáriba küldték, majd a szüleivel és a bátyjával együtt kizavarták az iskola épületéből.

(Forrás: Facebook/steven.fennidy)

Ahogy bátyja, Steven a Facebookon leírta: az iskolában számos afroamerikai lány visel a testvéréhez hasonló afrofonatokat. Faith az előző két évben is ilyen frizurát hordott, és eddig ebből nem volt problémája az intézményben. Nyáron azonban változtattak a szabályzaton, és immár tilos mindenféle műhaj viselése a diákok számára.

A fiú hozzátette, hogy a fonatoknak köszönhetően Faith haja könnyebben kezelhető, például mindennap úszhat, anélkül, hogy újra meg kellene csinálni a haját.

A szabályzatot anélkül változtatták meg, hogy arról előzetesen konzultáltak volna a diákokkal és a szülőkkel. Steven szerint a szóban forgó hajviselet tiltása sokkal inkább érinti a fekete tanulókat, mint a fehéreket, és így egy újabb akadályt gördít eléjük.

A sajtó érdeklődésére az iskola még nem válaszolt, a területileg illetékes érsekség azonban igen. Közölték, hogy az iskola új házirendje szerint a diákok kizárólag természetes frizurát hordhatnak és erről előre tájékoztatták a tanulók szüleit, így a Fennidy családot is. Állításuk szerint a szülők maguk döntöttek úgy, hogy miután gyermekük frizurája nem felelt meg az előírásoknak, eltávolítják őt az iskolából.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top