Család

Egy éve élnek autójukban a beteg kisgyerek szülei, minden pénzüket orvosra költik

Egy éve lakik az autójában a Balogh házaspár, akik minden pénzüket beteg gyerekük gyógyulására fordítják.

Gyermekeiket átmeneti nevelőotthonban helyezték el, Balogh Ferenc és felesége, Vera pedig már egy éve saját autójukban élnek. Azért kényszerültek erre a drasztikus lépésre, hogy kilencéves kisfiuk meggyógyulhasson.

A mindent feláldozó szülőkkel a Blikk készített egy rövid riportot: a házaspár Florentin nevű kisfia két évvel ezelőtt eltörte a lábát egy biciklis balesetben, ekkor még Ecseden éltek saját házukban. A gyereket kórházba vitték, ahol egy fémdróttal megerősítették a lábát, majd begipszelték. Pár hónappal később a kórház zárójelentésében azt írta, a fiú meggyógyult.

Negyed év eltelte után viszont Florentin még mindig nem tudta kinyújtani a lábát, és terhelni sem lehetett. Egy másik kórházban megállapították, hogy nagy a baj, az első helyen ugyanis a láb növekedési zónájába tűzték a kapcsot, és azonnal meg kell műteni a gyermeket, illetve gyógytornára kell majd járnia. Az orvosok azt is elmondták a szülőknek, hogy növekedési rendellenességre is számítaniuk kell, előfordulhat, hogy a fiú egyik lába rövidebb lesz, mint a másik.

Egy éve már az autójában él a házaspár – képünk illusztráció

„Mindent megtettünk, hogy a fiunk a megfelelő gyógykezelést kaphassa, ám emiatt el kellett adnunk a házunkat, albérletbe költöznünk, hogy a másik kórházba való ingázást, a gyógyszereket és a segédeszközöket, például a mankót kifizethessük” – mesélik a szülők a Bikknek.

Baloghék be akarták perelni a kórházat, de az intézmény betegjogi ügyvédje megkérte őket, hogy ne forduljanak a bírósághoz, mert a kórház a felelősségbiztosítása terhére sérelemdíjat fizet majd nekik. Elhitték, a pénzt pedig azóta is hiába várják.

A család később a másik kórház közelébe költözött, s bár mindketten dolgoznak, az albérlet árát már nem tudták megfizetni. „Így a gyerekeket átmeneti nevelőotthonban helyeztük el, mi pedig már több mint egy éve az autóban alszunk, a munkahelyünkön fürdünk. Főzni nem tudunk, hideget eszünk. Amikor csak tudunk, együtt vagyunk a gyerekekkel, és minden vágyunk, hogy újra egyesülhessen a család. Florentin pedig még két év múltán is bicegve jár.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top