Család

Nem kaptak pályázati pénzt, önkéntesek teszik rendbe az érdi iskolát

Az érdi Móra Ferenc Általános Iskola összes épülete felújításra szorul, civilek és önkéntesek festik ki a tantermeket.

Nem kapott pályázati pénzt felújításra az érdi Móra Ferenc Általános Iskola, ezért most önkéntesek, civilek és az ott dolgozók közös erővel próbálnak javítani az intézmény állapotán – írja a Mérce.

Az igazgató szerint az iskola összes épülete külső-belső felújításra szorul. Nincs szigetelés, az egyik épületről hullik a cserép, ezért be is ázik. A nyílászárók régiek, a fűtés elavult.

A TündérPakk Alapítvány szervezte meg nyolc tanterem kifestését, a szükséges anyagokat adományként kapták, az eszközöket a tankerület biztosítja. A közösségi festés Facebook-eseménye szerint 32 önkéntes vesz részt a munkában, de várják további segítők jelentkezését is.

Az iskolában enyhe és középfokban értelmi sérült, autista, súlyosan és halmozottan sérült gyerekek oktatása folyik. Négy épületben, három telephelyen működik az intézmény, de egyikben sincs megoldva az akadálymentesítés, ami komoly nehézséget jelent.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top