Család

Kolbászüzemben kapott munkát Michael Jackson magyar fia

Egy húsüzemben kapott állást Béla, Michael Jackson fogadott magyar fia. Ő volt az a májbeteg kisfiú, akinek a világsztár kifizette a milliós gyógykezelés árát, és még utána is támogatta. Bélának azóta új neve, családja és egyenesbe jövő élete van.

Sokan emlékezhetnek még arra a májbetegséggel küzdő négyéves kisfiúra, akit csak Michael Jackson fogadott magyar fiaként emlegettek annak idején. A popsztár 1994-es magyarországi látogatása alatt hallott a Bethesda Gyermekkórházban fekvő Béláról, akin mindenáron segíteni akart.

Segített is: mivel Béla szülei nem tudták, Jacko kifizette a kisfiú külföldi, harminc millió forintra rúgó életmentő műtétjét, s a további években még legalább 20 millió forinttal támogatta Béla gyógyulását. A kisfiú azóta felnőtt és teljesen meggyógyult, de az élet nem mindig volt kegyes hozzá.

Ez is érdekelhet Megnézem

Bélát szülei a Bethesdában hagyták, majd örökbefogadó szülőkhöz került, őket tekinti igazi szüleinek. Már nem is Bélának, hanem Tamásnak hívják, és egy Pest megyei településen él feleségével és kislányával, készülve a következő gyerek érkezésére. Életük szerencsére egyre jobban alakul: bár korábban a kilakoltatás szélén is álltak, és elvesztettek egy babát is, ma már van biztos otthonuk és Tamásnak állandó munkája is, aki a perbáli kolbászüzemben kapott fix állást, váltott műszakban.

„Az utazás napi négy órát vesz el, de tetszik a munka, jó csapatban és helyen dolgozhatok” – mondta a 28 éves férfi a Borsnak.

Tamás elárulta: egy saját lakásért küzdenek, hogy gyerekeik ne járhassanak úgy, mint ők, akiknek örökké egyik helyről a másikra kellett költözniük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top