Család

Kiszökött egy 2 éves a pécsi bölcsiből, és hazaindult

Egy járókelő értesítette a mentőket és a rendőrséget. A kisfiú édesanyja sokkot kapott, amikor felhívták a bölcsődéből.

Zokniban és teljesen átázva találta meg egy férfi azt a kétéves kisfiút, aki egy pécsi bölcsődéből osont el. Mint az RTL Híradó tudósításából kiderült, az eset még júliusban történt, a gyerek anyja csak most számolt be róla a közösségi oldalon. Azt írta, kisfiát alvásidőben felügyelet nélkül hagyták, így amikor felébredt, kisétált az épületből, és elindult hazafelé.

Egy közeli buszmegállóban figyelt fel rá egy járókelő, aki szólt a rendőröknek, ők kísérték vissza a kisfiút a bölcsődébe.

A kisgyerek édesanyja sokkot kapott, amikor felhívták a bölcsődéből. „A mai napig nem tértem magamhoz. Ilyen nem fordulhat elő, akár 3 gyerek van, akár egy nagyobb csoportlétszám. Oda kell figyelni, pláne alvásidőben nem hagyunk egyedül gyereket” – nyilatkozta.

Az alapítványi fenntartású minibölcsőde vezetője nem akart nyilatkozni. Telefonon csak annyit mondott, hogy az ajtókon és a kapukon van zár, de hiába, ha a szülők nem használják. A szökéskor is nyitva maradtak, így tudott kisétálni a kisgyerek a bölcsiből.

A gondozónő írásbeli figyelmeztetést kapott, de már nem dolgozik az intézményben, mert lejárt a szerződése.

A rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt eljárást indított.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top