Család

Szív megszakad: Disneylandbe utazhat a gyógyíthatatlan beteg pécsi kislány

Egy nagylelkű adományozónak köszönhetően hamarosan eljuthat Disneylandbe Dóri, a gyógyíthatatlan izomsorvadásban szenvedő pécsi kislány, aki Párizs mellett Milánóba és Velencébe is ellátogathat, mert most tanul olaszul, és még a tengert sem látta soha.

Alig egy hét múlva Dóri végre útra kelhet, hogy valóra váltsa élete egyik nagy álmát: eljutni Disneylandbe. Dóri gyógyíthatatlan izomsorvadásban szenved, és már három éve a pécsi gyermekhospice-ház, a Szemem Fénye Alapítvány által működtetett Dóri Ház lakója.

A párizsi Disneyland bejárata – Forrás: Antoine Antoniol/Getty Image

A kislány nagy álma volt, hogy egyszer eljuthasson Disneylandbe, és hogy lássa a tengert. A nagy utazást végül egy budapesti cég tette lehetővé, amelynek munkatársai adták össze a kiránduláshoz szükséges pénzt. A kislány mentőautón utazik majd, az utazásra a mentősofőrön kívül gyámja és egy intenzíves szakápoló is elkíséri. Dóri nagy kalandját a Szemem Fénye Alapítvány Facebook-oldalán bárki végigkövetheti.

Dóri nem csak Párizsba, az Eurodisney-be juthat el, de mivel most tanul olaszul, így Milánóba és Velencébe is ellátogatnak majd.

Aki szívesen támogatná Dórit egy kis „zsebpénzzel”, vagy csak szimpatizál az alapítvány munkájával, és adományozna a gyermekhospice-ház működésére, bátran utalhat a Szemem Fénye Alapítvány bankszámlaszámára: 50800111-11083762. A Dórinak szánt adományok közleményrovatába ezt érdemes írni: „Dóri Disneyland”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top