Család

60 év után megtalálta a féltestvérét, akiről nem is tudta, hogy létezik

A francia férfi csak annyit tudott, hogy apja amerikai katona volt. A hosszas keresésnek és a hatalmas szerencsének köszönhetően most feltárult a múltja.

Megtalálta a tűt a szénakazalban. Ezt mondta egy 72 éves francia férfi, aki egész életén át kutatta, ki volt az apja. Csak annyit tudott, hogy a normandiai partraszálláskor érkezett az amerikai hadsereg tagjaként Európába 1944 júniusában.

Ez az információ azonban kevés volt. Néhány hete menye javaslatára DNS-mintát adott egy amerikai családfakutató cégnek, így sikerült megtalálnia a féltestvérét is – számolt be az RTL Klub.

André és Allen Henderson (Fotó: Facebook/Allen Henderson)

Kiderült, hogy apját Bill Hendersonnak hívják, és csaknem másfél évig volt Európában, közben pedig megismerkedett egy fiatal lánnyal, aki a francia ellenállás tagja volt. Bill szeretett volna vele együtt hazatérni Amerikába, ám a lány testvére meghalt a német hadifogságban, ezért nem akarta magára hagyni az anyját. Azt viszont eltitkolta, hogy terhes.

Mivel az apa pár éve meghalt, sosem tudta meg, hogy van egy másik fia is Franciaországban, akit Andrénak hívnak. André is csak annyit tudott, hogy apja egy amerikai katona volt, mivel édesanyja sosem árulta el neki a nevét. 60 évig hiába kereste a rokonait.

A mostani egymásra találásban hatalmas szerencse is közrejátszott. A francia férfi ugyanis ugyanannak a családfakutató cégnek küldte el a DNS-ét, amelyhez tavaly amerikai féltestvére, Allen is. Ő ugyanis kíváncsi volt, honnan származik.

Teljesen megdöbbent, amikor a vizsgálat kimutatta, hogy Franciaországban van egy testvére, aki szeretne vele kapcsolatba lépni. A DNS-egyezés után Allen megnézte a róluk készült fotókat, és nem volt kétsége, hogy testvérek, annyira hasonlítanak egymásra.

A két férfi nem csak külsőre hasonlít. Allen vallási műsort vezet egy rádióban, André nyugalmazott lelkész, és még a macskájuk is nagyon egyforma. Azt mondják, most már életük végéig tartani fogják a kapcsolatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top