Család

Ezt a 3 kérdést tedd fel a párodnak mindennap!

Az egészséges, boldog párkapcsolat nem a semmiből hullik az ember ölébe. Az apró szokások teszik boldoggá, olyanok, mint például a következő három kérdés mindennap.

C. Mellie Smith szakértő abban, hogyan lehet a megcsalás után meggyógyítani egy párkapcsolatot. Szerinte elkerülhető lenne a házasságokban a legtöbb válság, ha megtanulnának a házastársak normálisan kommunikálni egymással. És kommunikáció alatt nem arra gondol, hogy hazaérve megkéred a férjedet, hogy vigye le a szemetet, vagy hogy megkérdezed, hány szendvicset szeretne reggel vinni a munkába. Ezeket inkább tárgyalásnak hívja, nem mély kommunikációnak. Nem lehet mindennap lelkizni hajnalig, de a szakértő szerint a következő három kérdést érdemes feltenni a párodnak, hogy megmaradjon a jó kapcsolat köztetek.

1. „Hogy érzed magad?”

Ebből a kérdésből máris kialakulhat egy beszélgetés a napról, hogy miért érzi jól vagy rosszul magát, mi történt vele, milyen tervei vannak. Bátorítod ezzel a kérdéssel a párodat, hogy meséljen magáról, miközben annyi a dolgod, hogy hallgasd meg, és csak biztosítsd arról, hogy figyelsz rá, és érdekel, amit mond.

kommunikáció párkapcsolat szakértő

Nehéz összehozni mindennap egy nyugodt fél órát a munka és gyerekek mellett, amit beszélgetéssel tölthettek (Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash)

2. „Hogyan segíthetek?”

Ahelyett, hogy azonnal lerohannád a megoldással, amikor valami problémája van, inkább kérdezd meg, számára mi lenne a segítség. Így tiszteletben tartod a határait, nem érzi majd azt, hogy okosabbnak hiszed magad nála, és ha épp nem akar tanácsot kérni, akkor megvigasztalhatod csak a jelenléteddel és érzelmi támogatásoddal.

3. „Mikor beszélgetünk?”

Ez az egyszerű kérdés megmutatja a párodnak, hogy fontos számodra, és kíváncsi vagy a gondolataira, érzéseire, hogy értékeled a véleményét, és várod, mikor tudtok egy kicsit csak egymásra figyelni.

Nehéz összehozni mindennap egy nyugodt félórát a munka és gyerekek mellett, amit beszélgetéssel tölthettek, de megéri keríteni rá időt, mert ezzel mutathatjátok meg egymásnak, hogy mennyire fontos számotokra a másik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top