nlc.hu
Család
Nordic walking 82 éves átlagéletkorral, sportnap Igaly Diána és Balczó András olimpikonokkal, avagy sportélet az Olajág Otthonokban (x)

Nordic walking 82 éves átlagéletkorral, sportnap Igaly Diána és Balczó András olimpikonokkal, avagy sportélet az Olajág Otthonokban (x)

A figyelmes olvasó minden bizonnyal minden idősekhez kapcsolódó sztereotípiát elfelejt cikkünk végére érve.


Az Európai Sporthét – #BEACTIVE – alkalmából a törökbálinti és a csepeli otthonban izgatott idősek és mozgásukban korlátozott idősek várták, hogy a számukra kidolgozott és felállított sportállomásokon teljesítsék a feladatokat, és egy-egy pecséttel gazdagodva menjenek a következő sporteszközhöz. Dobás, gurítás, egyensúlyozás, halászat, kerékpározás, senior tánc, torna, úszás, szellemi sportvetélkedő és még érzékenyítő állomás is várta az időseket – a budapesti Roll Dance Tánccsoport tagjainak irányításával –, akik korukat meghazudtoló ügyességgel végezték a feladatokat. Igazán ösztönzően hatott rájuk Igaly Diána és Balczó András olimpikonok jelenléte is, akik egy-egy állomáshelyen bemutatták a feladatokat, segítették az időseket tettekkel, tanácsokkal. Finom, egészséges gyümölcssaláta, gyümölcslevek adtak további energiát.


Megalakult a csepeli otthon nordic walking klubja. A 82 éves átlagéletkorral rendelkező tagok rendszeresen mozognak együtt, amire egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a többi Olajág Otthonban is. Egy hete hallgattuk meg Monspart Sarolta tájfutó világbajnok „Élj egészségesen!” című előadását a Senior Akadémiánk keretében, s máris döntöttünk. A klubot benevezzük az országos gyaloglóklubok közé.


Az Olajág Otthonok nem csupán gyógytorna-, senior tánc vagy éppen táncos tornafoglalkozásokkal kötelezte el magát az időskori mozgás mellett, hanem az országosan induló programokban is aktívan részt veszünk. Egyre több lakó jelzi igényét a részvételre, ami újabb időseket vonz. Sport közben szemmel láthatóan felébred a versenyszellem, nevetve, vidáman mesélik, mutatják a többi résztvevőnek sikereiket. Büszkék vagyunk az Olajág Otthonok lakóira!

www.olajagotthonok.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top