Család

Hónapok óta nincs tető az ostorosi iskolán, kiakadtak a szülők

Három hónapja nincs tető az ostorosi iskolán, a felújítási munkák a nyári szünet után kezdődtek, de még az őszi szünet végére sem készültek el.

A Népszava beszámolója szerint már három  hónapja zajlik az ostorosi iskola tetejének felújítása. Hogy miért a nyári szünet után fogtak hozzá a munkálatokhoz, nem tudni, csak az a biztos, hogy nagyon lassan halad a munka. „Augusztusban leszedték a tetőt, de október végéig semmi nem történt. Azaz történt, mert beázott az iskola, tönkrementek az informatikai oktatás eszközei és a könyvtár (ezek mind a padlástérben voltak)” – mondta a Népszavának egy ostorosi édesapa.

Az egri tankerülethez tartozó iskola teljes tetőszerkezete megújul, amihez 43 milliós támogatást nyert el az intézmény. A tankerület júliusban kötött szerződést a közbeszerzést megnyerő céggel, ennek alapján a felújításnak november 10-re be kellett volna fejeződnie. A cég is elismerte, hogy csúszásban vannak, amit az alapanyagok beszerzési idejének növekedésével indokoltak, de úgy vélik, a határidő tartható.

A Klebelsberg Központ szerint a felújítás utolsó három napján mindössze egy osztályt kell csak ideiglenesen másik, az önkormányzat által biztosított épületben elhelyezni, mivel az érintett tanteremben festés és padlófelújítás is történik. A szülők szerint viszont ez hazugság, mert a fenntartótól levelet kaptak arról, hogy november 5-9. között az ostorosi tagiskola tanulói és pedagógusai Egerben folytatják munkájukat.

A szülők azonban attól félnek: ez az „átmeneti” helyzet nem csak pár napra szól majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top