Család

Valentin-napon tudta meg az anyuka, hogy mellrákja van

A kétgyermekes anyuka szerencsére már túl van a betegségen, és arra figyelmezteti a nőket, hogy legyenek figyelmesebbek a rák előjeleivel szemben.

Hayley Rock 2017 januárjában vett észre egy csomót a jobb mellében, ám mivel korábban távolították már el cisztáit, nem aggódott. Sőt még a háziorvos és a nőgyógyász sem gondolta, hogy a csomó több lehet egy cisztánál, és csak a biztonság kedvéért küldték mammográfiára.

Hayley Rock a kemoterápia után

A vizsgálat eredményei épp Valentin-napon érkeztek meg – a kétgyermekes anyuka ekkor tudta meg, hogy mellrákja van. A csomót még azon a héten eltávolították, a biopszia azonban kimutatta, hogy a rák szétterjedt a sejtekben is, ezért az anyukának hosszan tartó kemoterápiába kellett kezdenie.

Hayley Rock és párja, Francis

Mára szerencsére Hayley túl van a betegségen, és a történetét azért osztotta meg, hogy senki ne legyen olyan óvatlan a mellrák előjeleivel kapcsolatban, amilyen ő volt. Ezzel a szakértők is egyetértenek, akik szerint erre a pár jelre mindenképp figyeljük oda:

  • csomó a mellek, a hónalj környékén
  • a bőr és a bimbó tapintásának, színének elváltozása
  • szokatlan váladék a bimbókból
  • a mell méretének változása

mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top