Család

Két kisfiú állította meg az iskolabuszt, mikor a sofőr elájult

Egy 8 és egy 9 éves kisfiúnak volt elég lélekjelenléte, hogy a volánhoz ugorjanak.

A nyolcéves Nolan Barry és a kilencéves Thomas MacKeen előzték meg a balesetet, mikor az őket is szállító iskolabusz sofőrje elájult vezetés közben. A New Hampshire-i Atkinsonban tanuló diákok kedden mentek hazafelé, amikor észrevették, hogy a sofőr elvesztette az eszméletét. Az atkinsoni rendőrség közlése szerint ők tartották az úton, majd állították meg a buszt.

Iskolabusz New Yorkban (forrás: Europress)

Nolan egyébként is elöl szokott ülni, és nézni szokta a sofőrt vezetés közben, ezért nagyjából tudta, melyik gombokat kell megnyomni a vészfék aktiválásához. Azt azonban ő sem tudta, hogyan kell kinyitni az ajtókat. Thomas eközben a többieket nyugtatta, elérve, hogy ne törjön ki pánik a buszon. A többi tanuló elsős volt, Nolanéknél is fiatalabb.

Az egyik gyerek apja a közelben várta a buszt, ő hívta a mentőket. A sofőrt kórházba vitték, és azóta haza is engedték, de a hirtelen ájulás okára nem jöttek rá.

(Yahoo Lifestyle)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top