Család

Rendhagyó módon mentették meg a tó jegén rekedt őzgidát

Kajakkal mentették ki a fagyott tó jegén rekedt őzgidát, de a történet végül szomorú véget ért.

Még az ünnepek előtt történt, hogy egy Tolna megyei család sétálni indult, majd egy őzgidát vettek észre az egyik közeli tó jegén, amint minden erejével azért küzd, hogy kijusson a partra.

„Már majdnem a kirándulás végére értünk, amikor észrevettük az állatot, amint minden erejével próbál menekülni a jégről. Először nem akartuk megközelíteni, türelmesen vártunk nagyjából fél órát. Bíztunk benne, hogy sikerül saját erejéből megmenekülnie, így nem kell hozzáérnünk, de nem volt szerencséje. A végére már teljesen kimerült” – mondta a Blikknek Bónyai Gusztáv.

Hazasietett egy kötélért, amiből lasszót készített, ezt próbálta a kimerült állatra dobni, de több próbálkozás ellenére nem sikerült. Ekkor újra hazament, de most már egy strandkajakkal tért vissza, mert a tó jege nem bírta volna el őt.

„Sikerült kimenteni, de láttuk, hogy nem tudott lábra állni, így hazavittem. Úgy gondoltam, pár napig etetem-itatom, amíg megerősödik, aztán mehet vissza a szabadba” – mesélte Gusztáv.

Sajnos nem így lett. A kis őz, bár szenteste még lábra állt, később már alig evett, majd elpusztult.

„Örök tanulság számomra, hogy legközelebb hamarabb hívok állatorvost, ha ilyen helyzetbe kerülnék. Azt hittük, a szerencsétlen állat csak le volt gyengülve az életéért vívott küzdelem miatt, de mint kiderült, talán valamilyen betegségben is szenvedhetett, az vihette el” – magyarázta az esetet Gusztáv.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top