Család

Élethű nemi szerveket kaptak a játékbabák – kiakadtak a szülők

Parázs vita lángolt fel a szülői fórumokon, miután egy anyuka megosztotta, milyen hiperrealisztikus játékbabákat rendelt a netről.

„Ide tart a világ? Intim testrészekkel ellátott babákat adunk  a gyerek kezébe?” – fakadt ki a Raynell Miller nevű anyuka egy Facebook-posztban, miután kézhez kapta az internetről rendelt játékbaba-párost. A két játékbaba ruhája alatt ugyanis élethű vaginát és péniszt fedezett fel.

Az anyuka szerint a babák leírásánál fel kellett volna tüntetni, hogy milyen speciálisak, és hogy egyáltalán nem gyerekbarátok. De miért is nem? Több hozzászóló érvelt az anyuka ellenében, mondván, hogy nincs azzal semmi baj, ha nem hazudunk a gyereknek a saját testével kapcsolatban. 

„Oké, hogy hazudunk a húsvéti nyusziról meg a Télapóról, de komolyan hazudni akarunk az emberi testről?” – írja egy apuka. Szerencsére sokan csatlakoztak hozzá, akik szerint szintén teljesen egészséges, ha egy élethű baba minden porcikája élethű.

Természetesen minden szülő saját joga eldönteni, hogy mikor és hogyan világosítja fel a gyerekét az emberi testről. Ami a legfontosabb, hogy egy gyerek se érezze úgy, hogy a nemi szerve, vagy egyáltalán maga a neme tabutéma, valami olyan, amit rejtegetni, ne adj’ Isten szégyellni kell.

cafemom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top