Család

A buszmegállóban fagyoskodik a 3 éves kisfiú a Volán új menetrendje miatt

Mindennap fél órát kell várnia édesanyjával a csontrepesztő hidegben az átszállásra.

Hajnali 4-kor kel, buszozik, majd fél órát fagyoskodva vár a csontrepesztő hidegben az átszállásra egy 3 éves óvodás kisfiú és édesanyja, mert a Volán megszüntette néhány járatát Veresegyházon – írja a Blikk.

A család Gödöllőn lakik, az édesanya Veresegyházon dolgozik. Vanessza egyedül neveli Benit, ezért a munkahelye közelében keresett neki óvodát. Egy ideig minden jól működött: korán keltek ugyan, mert a nő munkaideje fél 7-kor kezdődik, de nem kellett várniuk az átszállásra.

Decemberben aztán a Volán úgy döntött, kevesebb járatot indít Veresegyházán. Azóta Benit 4.15-kor ébreszti az édesanyja, hogy elérjék az 5.20-as buszt, az átszállásra pedig majdnem fél órát várnak a hidegben. A gyereket ilyenkor anyja betakargatja, hogy ne fagyjon meg a várakozás közben.

A járatok megszüntetése nem csak őket érinti, több helyi lakos is panaszkodott. Veresegyház polgármestere megpróbálta elérni, hogy visszaállítsák a menetrendet, de nem történt változás.

(Illusztráció: Autóbusz a behavazott úton Pilisszentkereszten 2017. november 30-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top