Család

Jéghideg vízzel locsolják a pucér óvodásokat

A mínusz 10-15 fokos udvaron, egy szál semmiben lévő kisgyerekeket öntenek le jéghideg vízzel egy orosz óvodában. Az óvónők szerint pont ezért náluk senki sem betegszik meg.

Borzongva néztük ezt a képet, és sok szülőnél kivágta a biztosítékot az egész világon. A hóban szinte meztelenül álló kis óvodásokat leöntik egy vödör vízzel, vagy akár leöntik saját magukat. Aztán futnak egy kört, kicsit felmelegszenek bent, és kimennek még egyszer.

forrás: SmartNews
Forrás: SmartNews

Az orosz krasznojarszki óvoda egy nevelője, Margarita Filimonova szerint az eljárás teljesen biztonságos, és semmi bajuk nem lesz a gyerekeknek tőle, sőt erősíti az immunrendszerüket. A sokat támadott óvoda szerint csak azok a gyerek vehetnek részt a különös immunerősítésben, akiket már évek óta szoktatnak hozzá a hideghez, és orvosi vizsgálaton is részt vettek. A gyerekek még reggeli előtt esnek át a hidegsokk-terápián, minden egyes nap. Állítólag 13 éve vezették be a módszert, és a szülők nagy részének nincs kifogása ellene.

„Könyörgök a szülőknek, eszükbe ne jusson ilyesmit csinálni a gyerekkel” – mondja az eljárásról megkérdezett szakértőnk, dr. Nyeső Judit gyermekgyógyász a Nők Lapja Cafénak. Persze tényleg jó, ha a szülő hozzászoktatja a gyereket a hűvösebb hőmérséklethez, mert ha odabenn nagyon meleg van, odakint meg nagyon hideg, akkor könnyen megfázik a gyerek az orvos szerint. „Nyugodtan nyissák ki a szülők az ablakot otthon is, hogy a kisgyerek ne csak az óvodában találkozzon hűvösebb levegővel” – tanácsolja Judit doktornő.   

Nézd meg videón is a különös immunerősítést!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top