Család

Segítettek a veresegyháziak a buszmegállóban fagyoskodó óvodásnak

Elintézték, hogy ne kelljen fél órát várakoznia a hajnali hidegben.

Rendeződni látszik annak a 24 éves nőnek a története, aki arról beszélt: kisfiával minden reggel hajnalban kel, és fél órát vár az óvoda felé tartó buszra Veresegyházon, amióta a Volánbusz decemberben menetrendet változtatott.

Egy nappal azután, hogy P. Vanessza története nyilvánosságra került, a környékről többen is jelentkeztek, hogy segítenének. „Először egy szadai asszony jelentkezett, hogy segítene nekünk eljutni az óvodába. Mindennap eljön elénk kora reggel, majd az ovi után még dolgozni is elvisz. Szerettem volna legalább egy kis csokit vagy gyümölcsöt adni neki, de nem fogadott el semmit” – mondta el Vanessza a Blikknek.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Még nagyobb meglepetés volt, amikor néhány veresegyházi anyuka összefogott, majd közös erővel találtak nekem albérletet. Hónapok óta keresek itt megfelelő lakást, de eddig nem sikerült meglelni. Most pedig egy hatalmas családi ház felső szintjét vehetem ki, és tíz percre lakunk majd az óvodától. Ma már költözünk is.

A nő hozzátette, az eset visszaadta a hitét az emberekben és az összefogás erejében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top