Család

Nagy segítséget kapnak a fiatalok az SOS Gyermekfalvaktól

A kétéves programban azokat a gyermekvédelemből kikerült fiatalokat segítik, akik most kezdik meg önálló életüket.

A gyermekvédelemben élő fiatalok önálló életkezdését szeretné segíteni programjával az SOS Gyermekfalvak. Olyan online teret hozott létre, amelyben a fiatalok mérvadó piaci szereplőktől kaphatnak tanácsokat munkakereséssel, munkaerőpiaci kérdésekkel kapcsolatosan.

Még lehet csatlakozni ahhoz a programhoz, amelynek keretében a gyermekvédelemben élő fiatalok támogatást kaphatnak a kilépéshez a munkaerőpiacra. Naponta 7 fiatal kerül ki a gyermekvédelmi gondoskodásból, és kezdi meg önálló életét. Ezek a fiatalok gyakran felkészületlenül, szülői támogatás és megfelelő háttér nélkül kell hogy boldoguljanak.

Az SOS Gyermekfalvak kétéves projektjében a gyermekvédelmi rendszert elhagyó fiatalok helyzetére hívja fel a figyelmet és arra, hogy esetükben mennyire fontos a felkészítés az önálló életre.

Az Európai Bizottság finanszírozásával, 6 ország együttműködésében megvalósuló program célja a gyermekvédelmi szakemberek képzése, hogy megfelelő szemlélettel és tudással támogassák a gyerekek önállósodását, illetve támogató közösség kiépítése a kikerülő fiatalok köré.

A létrehozott online térben a gyermekvédelemből kikerülő fiatalokat különböző cégek képviselői mentorálják a projekt ideje alatt. A mentorálás célja, hogy megkönnyítse a fiatalok elhelyezkedését a munkaerőpiacon, olyan információkkal lássa el őket, amelyek segítenek a munkatalálásban, munkainterjúra felkészülésben, pályaorientációban és az önálló életkezdésben.

Az online csoportba a szonja.muth@sos.hu címen lehet jelentkezni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top