Család

Megszületett az ítélet a zebrán kislányt gázoló mentős ügyében

A tragédiában egy 16 éves lány meghalt Békéscsabán, mert nem vette észre a piroson áthajtó, szirénázó mentőautót.

A Gyulai Törvényszék jogerősen 1 év 8 hónap fogházbüntetésre – 3 év próbaidőre felfüggesztve – ítélte azt mentősofőrt, aki 2016 novemberében elgázolt a zebrán egy 16 éves lányt Békéscsabán. Később a lány a kórházban meghalt – írja a Beol.hu.

A tragédia akkor történt, amikor a szirénázó mentőautó a piros jelzésen haladt át, a kerékpáros kislánynak pedig zöldet mutatott a lámpa. A gyerek kezében mobiltelefon, a fülében fülhallgató volt. Zenét hallgatott, valószínűleg ezért nem hallotta a szirénát.

A tárgyalások során két fő szempontot mérlegeltek. Az egyik az volt, hogy a tragédiáért kizárólag a kislány felelős-e, mert körülnézés nélkül hajtott az úttestre a féktávolságon belül lévő autó elé. Az is felmerült, hogy a megkülönböztetető jelzés ellenére a mentősofőr nem volt elég körültekintő, és nem győződött meg arról, hogy mindenki átengedi-e a kereszteződésben.

A 43 éves férfit első fokon felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték, és 10 hónapra elvették a jogosítványát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top