Család

Tragédia: torkán akadt a krumplipüré a bölcsődében, megfulladt a 9 hónapos baba

A kicsi szülei szerint alapvető változásokra van szükség a brit bölcsődékben, hogy megóvhassák a gyerekek életét.

A bölcsődében halt meg egy kilenc hónapos brit kislány, miután torkán akadt a krumplipüré – írja a The Sun. A kis Millie-t azonnal kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét. Szülei, Joanne és Dan Thompson szerint alapvető változásokra van szükség a szigetországi bölcsődei rendszerben.

Fotó: BPM Media

„Ez a legrosszabb, ami egy szülővel történhet – mondta Joanne a lapnak. – Képtelenség felkészülni egy ilyen tragédiára. Millie egy vicces, jókedvű, mosolygós kislány volt, aki nagyon szeretett táncolni, és imádta Paul Simon dalait. Ő volt az egyetlen gyerekünk.”

Millie anyukája a tragédia óta poszttraumás stressz szindrómában szenved, és depresszióval is kezelik. „Félek attól, hogy újra gyereket vállaljak, mert úgy érzem, nem tudnék még egyszer keresztülmenni ezen a szörnyűségen” – mondja.

Millie halála után a pár Facebook-kampányt indított, szeretnék elérni, hogy a bölcsődei dolgozókat megfelelően felkészítsék a hasonló helyzetek megelőzésére. Petíciójukat több mint százezren írták alá, aminek hatására a brit parlament úgy döntött, ezentúl minden új bölcsődei dolgozót felkészítenek arra, hogyan kell újraéleszteni egy gyereket.

Fotó: Millie’s Mark / Facebook

„Amikor bölcsődébe adod a gyereked, azt gondolod, ott biztonságban lesz. A környék legjobb intézményét választottuk, de eszünkbe sem jutott volna megkérdezni, hogy az ott dolgozók közül hányan tudnak elsősegélyt adni egy kicsinek” – meséli Joanne.

A házaspár a National Day Nurseries Association nevű szervezettel közösen egy alapítványt is létrehozott: a Millie’s Mark célja, hogy biztosítsa, minden bölcsődei dolgozó megkapja a gyerekek újraélesztéséhez szükséges képzést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top