Család

Mit tegyek, ha a pasim túl sokat lóg a neten?

Sok nő érzi úgy, hogy partnere több időt és figyelmet szentel az online világnak, mint neki. Mi ilyenkor a teendő? Tegyük szóvá, és legyünk házisárkányok, vagy csak várjuk ki türelmesen a sorunkat?

A virtuális valóság, az online térben való időtöltés egyre több családban, párkapcsolatban okoz problémát. Egyfajta függőség alakulhat ki azoknál, akik túl sok időt töltenek a laptop, az okostelefon vagy a tablet előtt. A gyerekekkel sincs könnyű dolgunk, de milyen eszközeink vannak, ha párunk több időt szentel a videójátékoknak, mint nekünk?

Csak semmi pánik!

Végy egy mély levegőt és ne veszítsd el a fejed! Ez a legelső tanács. Ugyanis ha a pasink sokat nyomkodja a telefonját, az első gondolataink egyike a megcsalás. Pedig sokszor csak a kedvenc traktoros videóit nézi vagy az aktuális híreket olvassa, esetleg izgalmas programot keres a hétvégére. Szóval csak semmi jelenet, amíg nem tudunk biztosat.

Online függőség

Tereld el a figyelmét!

Ha az üres óráit tölti a gép előtt valamelyik stratégiai játékkal, akkor még nincs olyan nagy baj. Persze ha veled is foglalkozhatna, és ehelyett a monitort választja, vedd kézbe a dolgot: lejts előtte egy szexis táncot, esetleg szervezz házon kívüli programot vagy főzd meg a kedvenc ételét. Amíg ki tudod robbantani a gép elől, nyert ügyed van.

Beszéljetek a függőségről!

Ha egyre nehezebben tud elszakadni a kütyüktől, akkor a legjobb, ha egy héten át lejegyzed, hogy ténylegesen mennyi időt töltött a gép előtt. Ha a hétvégén leültök megbeszélni a problémát, szembesítsd vele, hátha ettől észbe kap, és csökkenti az online időt, és több figyelmet szentel neked és a kapcsolatotoknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top