nlc.hu
Család
„A párom csodás apa, de borzalmas férj”

„A párom csodás apa, de borzalmas férj”

Egy anya, egy érzelmileg bántalmazó férj és az ikerbabák. Nem túl lélekemelő vallomás következik.

Az anyuka otthon van az ikerbabáival, míg a férje késő estig dolgozik mindennap. A férj végzi a bevásárlást, és tartja rendben az otthonukat is, legalábbis azt a részét, amit a sajátjának érez. Az anya elmondása szerint remek apa, gondoskodó, és szereti a gyerekeket, de közben a feleségével rettenetesen viselkedik.

„Érzelmileg bántalmaz, szidalmaz, és semmi sem jó neki, amit csinálok. Mielőtt bárki azt tanácsolná, hogy menjünk el párterápiára: a férjem nem lenne hajlandó eljönni velem. Már felhoztam neki az ötletet többször is, de mindig elutasította.

Közölte, hogy csak nekem van szükségem terápiára, mert ha én megváltoznék, jobb lenne a párkapcsolatunk. Nem lenne olyan sokat ideges, ha nem így viselkednék. Amikor nincsenek ott körülöttünk a gyerekek, teljesen megszokottá vált, hogy kurvának, kövér disznónak hív vagy csak rám ordít, hogy kussoljak.

Ha kikérem magamnak a hangnemet, akkor pedig az a válasz, hogy azt mond, amit akar, mert nem ő kezdte a veszekedést. Ha mégis ő kezdte, akkor meg jó oka volt rá. Nem bánja meg sosem, hogy így bánik velem, mindig azt érezteti, hogy az én hibám, hogy ő kikelt magából.”

Az anya leírása alapján nagy valószínűséggel tényleg szóbeli bántalmazás történik. A feleség úgy érzi magát, mintha megakadt volna a lemez az életében: a férje bántja, ő pedig könyörög, hogy legyen vele kedvesebb. A legnehezebbek az anya számára a vasárnapok, amikor a férje egész nap otthon van.

bántalmazás férj apaság

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash/DAVIDCOHEN

„Vasárnap az egyetlen szabadnapja a héten, és az igazat megvallva, utálom a férjemet vasárnaponként, annyira stresszel a jelenléte. Próbálom elkerülni, hogy bántson, olyan, mintha egész nap tojáshéjakon járkálnék.

Soha nem vagyok elég jó, a lakás sem lehet elég tiszta, és még a hangszínem is idegesítő számára. Semmivel sem lehet a kedvére tenni.

Nem tudom, mitől lett ilyen kegyetlen és szívtelen, mert nem ezt látta otthon gyerekkorában. Nincs egy nyugodt pillanatom miatta a saját otthonomban. Nincs benne felém semennyi empátia és szeretet.”

Érdekes módon ez a kegyetlen a férj a gyerekekkel képes jól bánni. A szívében elférnek a gyerekei, de a felesége iránt szemmel láthatóan nem érez semmit.

„Ha a gyerekek elesnek, és megütik magukat, akkor azonnal segít nekik, megöleli őket. Éjjel együtt alszik velük, mesét olvas nekik, minden játékban benne van. Csak velem jéghideg, és szívtelen. A napjaim nagy részét azzal töltöm, hogy a válásra próbálom rábeszélni magam, de az az igazság, hogy nem engedhetem meg magamnak, hogy lelépjek. Nem tudnék egyedül gondoskodni a gyerekeimről.

A férjem nem drogozik, nem alkoholista, nem csalt meg, és kívülről minden tökéletesnek tűnik a családunkban. De nem érzem biztonságban magam mellette lelkileg. Attól még, hogy jó apa, nem lesz automatikusan jó férj. Többet érdemelnék én is és a gyerekeim is. Mert mindegy, mennyire jó apa, ha azt látják tőle, hogy szörnyen viselkedik az anyukájukkal.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top