Család

8 évesen elrabolták, 21 évvel később tért vissza a családjához

A kínai férfit iskolából hazafelé menet ragadták el, hogy aztán eladják egy másik, az otthonától több száz kilométerre lakó családnak. Évtizedekig álmodozott róla, hogy egyszer majd hazatér.

Huszonegy év után találkozott újra a családjával egy gyerekkorában elrabolt kínai férfi – írja a LAD Bible. A Sanhszi tartománybeli Hancsong városban élő Hszi Venbint 1998-ban, nyolcéves korában rabolta el egy férfi, amikor az iskolából hazafele tartott. Nem sokkal később eladta egy otthonától 750 kilométerre élő családnak, akik új nevet adtak neki: Csang Haónak keresztelték. A férfi ennek ellenére azt mondja, soha nem felejtette el az igazi családját, és évtizedek óta várta, hogy végre újra találkozhasson velük.

Szülei a rendőrséggel együtt hosszú évekig kutattak utána – hiába. 2000-ben aztán feltöltötték a DNS-mintáikat egy adatbázisba, és amikor tavaly novemberben Hao is így tett, a rendőrség segítségével végre azonosítani tudta a szüleit.

Képünk illusztráció (fotó: istock)

Azt nem tudni, Hao miért várt ilyen sokáig azzal, hogy megpróbálja felkutatni a szüleit, de az orvos szakértők által végzett DNS-tesztek megerősítették: valóban ő Hsziék elveszett fia. Azt sem tudni, milyen életet élt – ahogy azt sem, hogy elrablóját és mostohaszüleit felelősségre vonták-e azért, amit tettek.

Hao idén március 28-án találkozhatott újra valódi szüleivel. Mindannyiukat meghatotta a várva várt találkozás, a férfi és édesanyja hosszú percekig zokogtak, amikor végre megint megölelhették egymást.

Kínában az ország 1979–2015 között érvényben lévő, családonként egy gyereket engedélyező népesedéspolitikája miatt egy időben rendszeresek voltak a gyerekrablások. Mivel a legtöbb család fiúgyereket szeretett volna, nagyon sok kisfiú esett gyerekkereskedelem áldozatául.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top