Család

Csak a gyereke étvágyát akarta meghozni, ma a Disney-nek dolgozik ételstylistként

Az ausztrál anyukának eléggé bejött az élet – bár neki most is az a legfontosabb, hogy a fia örömmel fogyasztja a legegészségesebb ételeket.

A legtöbb szülő letolással jutalmazza, ha a gyerek játszani próbál az ételével, az ausztrál Laleh Mohamedi példája viszont azt bizonyítja, hogy minden szempontból célszerűbb az ezzel éppen ellentétes hozzáállás. A nő maga kezdett figurákat formázni a fiának a különböző fogásokból, és nemcsak a gyerek kedvét sikerült meghoznia az evéshez, de új hivatást is talált: ma már népszerű ételstylistként dolgozik.

A történet akkor kezdődött, amikor Mohamedi oroszlán formájúra vágott egy palacsintát az akkor hároméves kisfiúnak, Jacobnak. A reakció annyira pozitív volt, hogy a kísérletet újabbak követték, aztán a nő a közösségi médiában is megosztott néhány fotót a munkáiról, így kiderült, hogy más gyerekek is odavannak a rajzfilmfigurák és hírességek után megmintázott ételekért – ma pedig már több mint 150 ezren követik őt az Instagramon, miközben cége, a Jacob’s Food Diaries olyan megbízókkal dolgozik, mint a Disney, a Nickelodeon, a Kellogg’s és az FC Barcelona. 

Ha valaki szívesen követné a példát, de tart tőle, hogy mire lesz képes, annak megsúgjuk, hogy Mohamedi sem okleveles képzőművész: az iskolában ugyan szerette a rajzórát, de ennél behatóbban soha nem foglalkozott a művészetekkel. Azt persze nem garantájuk, hogy mindenki olyan sikeres lesz, mint ő, mert a tehetsége ettől még kétségbevonhatatlan, de a lényeg nem is ez, hanem az, hogy talán sikerül megszerettetni a gyerekkel az egészséges táplálkozást – a legnagyobb örömet magának az ételstylistnak is az jelenti, hogy Jacob mennyire szereti a kreálmányait, és ennek köszönhetően milyen változatosan étkezik a kisfiú.

Ha nemcsak az ételstylisti munka érdekel, nemrég beszélgettünk Góg Angélával, aki még magasabb szinten, food designerként űzi az ipart

(via)

Kiemelt kép: jacobs_food_diaries / instagram

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top