Család

Húszmillió dollárt kapnak, miután egy rendőr lelőtte a lányukat

Minneapolis városa hatalmas kártérítést fizet, bár ez kevéssé enyhíti a szülők fájdalmát.

Egy helyi bíróság gyilkosság vádjában bűnösnek találta azt a rendőrt, aki Minneapolisban agyonlőtt egy nőt, pedig az csak azért ment a rendőrautóhoz, hogy bejelentsen egy nemi erőszakot. Mohamed Noor rendőr az első a BBC szerint, akit Minneapolisban azért ítélnek el, mert szolgálatteljesítés közben lelőtt valakit.  

Justine Damond hívta a rendőrséget, akik lelőtték. Fotó: youtube

Az áldozat, a 40 éves Justine Ruszczyk Damond Ausztráliában született, és azért költözött az Egyesült Államokba, hogy férjhez menjen. Már az esküvő időpontja is megvolt, amikor 2017-ben egyik nap úgy hallotta, a házuk mögött valakit épp megerőszakolnak. Hívta a 911-es segélyhívót, a helyszínre irányított Noor járőr azonban Justine-t lőtte le. A jógaoktató nő azonnal meghalt.

A bírósági ítélet szerint Minneapolis városa húszmillió dolláros (564 millió forint) sérelemdíjat kell hogy fizessen az áldozat családjának. Ők rögtön kijelentették, hogy ebből kétmilliót a fegyveres erőszak elleni küzdelemre ajánlanak fel. Ez a valaha volt legnagyobb kártérítés a városban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top