nlc.hu
Család
Óriási kártérítést kapott a rendőrségtől

Csaknem egymillió dolláros kártérítést kapott, miután 17 órán át apja megölésével vádolták

A vád végül nem állt meg, mert az apja életben volt.

Egy kaliforniai férfi pert nyert a fontanai rendőrség ellen, amelynek tisztjei 17 órán át kihallgatták, megfenyegették, hogy megölik a kutyáját, és nyomást gyakoroltak rá, hogy vallja be saját apja meggyilkolását, aki még élt.

kihallgatás

A nyomozók még a kutyájának megölésével is megfenyegették Thomast (Fotó: Fontana Police Department, via Jerry Steering)

A Los Angelestől mintegy 80 kilométerre keletre fekvő Fontana városát 898 000 dollár (318 millió forint) kártérítés megfizetésére kötelezték Thomas Perez Jr.-nak a 2018-as incidenst követően. A bíró szerint a tisztek kihallgatása a „pszichológiai kínzás” egyik formájának tűnt.

A kihallgatásról készült kamerafelvételeken látszik, hogy Thomas teljesen kikészült sikoltozott, a saját haját tépte és az ingét is megpróbálta lerángatni magáról. A rendőrök fokozoták a nyomást, behozták a kihallgatóhelyiségbe Thomas kutyáját is, mondván, a labrador depressziós, mert látta a gyilkosságot és azzal fenyegetőztek, hogy ”köszönjön el a kutyájától”.

A The Independent birtokába került bírósági dokumentumok szerint Thomas 2018. augusztus 7-én hívta a rendőrséget, miután apja, a 71 éves Thomas Perez Sr este 10 óra körül kiment sétálni a család kutyájával. A kutya az idős férfi nélkül tért vissza.

A nyomozók gyanúját az keltette fel, hogy úgy tűnt, Thomas nem mond igazat, valamit tikol előlük. A rendőrök megróbálták csőbe húzni a fiatal férfit és azt mondták neki, hogy az apja meghalt, megtalálták a holttestét, és bizonyítékuk van arra, hogy megölte. Nyomást gyakoroltak rá, hogy vallja be a bűncselekményt.

Thomas ragaszkodott hozzá, hogy nem emlékszik, hogy megölt volna valakit, de a nyomozók állítólag azt mondták neki, hogy az emberi elme gyakran megpróbálja elnyomni a nyugtalanító emlékeket. A vizsgálat szerint Thomastól azt is megtagadták, hogy hozzáférjen vényköteles gyógyszeréhez, amelyet depresszió, stressz, asztma és magas vérnyomás miatt szedett.

Végül 17 órányi ”kihallgatás” után a gyanúsított nővére jelezte, hogy apjuk megvan, előkerült, épségben.

Az ügyben tavaly júniusban hozott ítélet szerint úgy találták, hogy a nyomozók lelki kínzásnak tették ki Thomast – írja a Yahoo ausztrál kiadása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top