Család

Még mindig szoptatja 4 éves kislányát

Azt mondja, csak akkor fogja abbahagyni, ha a gyereknek már nem lesz igénye rá.

A 31 éves brit Emma Smith még mindig szoptatja majdnem 4 éves kislányát, Rosie-t és azt mondja, csak akkor fogja abbahagyni, ha a gyermekének már nem lesz igénye rá.

A nő egy Facebook-csoportban írta meg történetét, miután vita robbant ki arról, hogy az anyatejes vagy a tápszeres táplálás-e  az egészségesebb.

„Bírálnak, amiért szoptatom a közel 4 éves gyerekemet, de nem érdekelnek, az én gyermekem, az én döntésem. Nem szoptatom már olyan gyakran, mint régen, van, hogy napokig nem is kéri. Máskor viszont felébred reggel és igen. Hagyom, hogy akkor hagyja abba, ha eljön az ideje. Néha furcsán néznek ránk, kinevetek, és megbélyegeznek, de rengeteg előnye van” – fejtette ki Emma. 

Emma Smith és Rosie (Facebook)

Elárulta azt is, hogy az első gyermekét, aki 2011-ben született, még nem szoptatta, mert nem állt rendelkezésére elég információ a témával kapcsolatban. Rosie szoptatását is majdnem abbahagyta, amikor a kislány 3 hónapos volt, mert a jobb mellét elutasította, és csak a balból fogadta el az anyatejet. 

Az asszony ugyanakkor úgy véli, hogy senkinek nincs joga a másikat megítélni, kritizálni a szoptatással kapcsolatos hozzáállása miatt.

„Sok anya nehéznek találja a szoptatást, és mindenkinek mások a körülményei. Úgy gondolom, néha a média sugallja, hogy rosszul kell érezniük magukat, ha nem szoptatnak. Bár a szoptatás jó választás, nem akarom, hogy bárki is rosszul érezze magát, ha szoptat, ha nem. Anélkül is éppen elég, amin az anyák keresztülmennek.”

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top