Család

Ezért adj mindig bukósisakot a gyerekedre!

Minden szülőnek látnia kell ezt a fotót!

Felnőttként hajlamosak vagyunk sportolás közben nem felvenni a javasolt bukósisakot, tudván, hogy eléggé urai vagyunk a sporteszközünknek ahhoz, hogy meg tudjuk előzni a baleseteket. Más a helyzet azonban a gyerekekkel – és erre figyelmeztet a gyermekorvos édesanya posztja is, melyben sokkoló fotóval mutatja be, hogy miért érdemes biciklizés közben mindig, de mindig bukósisakot adni a gyermekünkre.

Dr. Free N. Hess (Pedi Mom) Facebook-posztja így szól:

„Nagyon gyakran látunk el az ambulanciát kerékpáros balesetben megsérült gyerekeket. Némelyiküket autó ütötte el, legtöbbjük azonban azért esett el, mert elveszítette az irányítást a bicikli felett. A bukósisak lehet a különbség egy egyszerű agyrázkódás és egy komoly idegrendszeri sérülés, vagy akár halál között.

Egy, a Michigani Egyetem által végzett felmérés kimutatta, hogy a szülők 18 százaléka ismerte el, hogy gyermekük nem visel bukósisakot. Ez azt jelenti, hogy minden ötödik.

Egyszerűen nem értem.

Nézzétek meg ezt a bukósisakot. Most pedig képzeljétek el, hogy ugyanez az ütés bukósisak NÉLKÜL éri a gyereketek fejét.

Ha te vagy a gyermeked kerékpározol, görkorcsolyázol, gördeszkázol, korcsolyázol, rollerezel vagy bármi olyasmit csinálsz, ahol megütheted a fejedet, MINDEN ALKALOMMAL viseljetek bukósisakot.

Mutass jó példát és te is vedd fel. A gyermekeidnek éppannyira van rád szüksége, mint neked rájuk.”

(Metro)

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pexels

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top